Nedostatek testosteronu – co ho způsobuje?

Ač se o testostronu hovoří jako o mužském hormonu v jistém množství je zastoupen i v ženském těle. S věkem jeho hladina v těle může klesat, ale podobně jako u všeho ostatního, i u něj může mít vliv na nedostatek mnoho dalších faktorů. Pokud tomu tak je, můžete ho do těla dostat několika jinými způsoby. Důležité je rozklíčovat příčinu – najít to, co nedostatek testosteronu způsobuje. Poté můžete řešit, jakým způsobem ho do těla zpět dostat. Co může způsobovat, že je ve vašem těle testosteronu nedostatečné množství?

Příznaky nedostatku testosteronu v těle

Během života hormon testosteron přirozeně v mužském těle klesá. Když je hladina testosteronu nízká jde o mužský hypogonadismus, tedy o stav, kdy varlata nevytváří dostatečné množství hormonu. Nemusí to nutně být jen tím, že hladina přirozeně klesá, může to mít na svědomí mnoho dalších důvodů. Jaké to jsou?

Kilogramy navíc

Nadváha, obezita nebo chcete-li kila navíc mohou být významným důvodem poklesu testosteronu v těle. Obezita má za následek velkou spoustu zdravotních neduhů, mezi ně patří také nízká hladina testosteronu.

Erektilní dysfunkce

Problém, který může zásadně ovlivnit mužské sebevědomí a pro mnoho mužů je to stále citlivé téma. Pokud se tento problém týká i vás, pak je dobré nechat si pravidelně kontrolovat hladinu testosteronu a případně ji doplnit za pomoci testosteronových tablet TST BOOSTER.

Kardiovaskulární problémy

Onemocnění srdce, ateroskleróza nebo vyšší krevní tlak mohou mít spojitost s nízkou hladinou testosteronu v těle. Přírodní potravinový doplněk pro muže je tím pravým, co může pomoci a dodat do těla testosteron.

Stárnutí

Okolo 30 – 40 roku věku se u mužů může začít objevovat postupné snižování hladiny testosteronu a s tím se mohou objevovat první příznaky jeho nedostatku v těle. Vitamíny pro muže mohou být jedním z těch pomocníků, které vám ho do těla dodají, zajistěte si je na tstbooster.cz.