Ostatní

Hledáte luxusní šperky? Vyberte si rubínové, s granáty nebo smaragdy

Šperky se lidstvo zdobilo již v dobách dávno minulých. Pro jejich výrobu lidé zpočátku využívali pouze to, co jim příroda poskytovala a šperky byly jednoduché. Teprve v dobách pozdějších se začaly pro jejich výrobu používat kovy a drahé kameny.

Šperky s rubíny

Rubín patří mezi minerály velmi vzácné. Dá se říci, že se řadí mezi ty nejvzácnější. Populární se stal již v dobách antických. To mu lidé dokonce připisovali magické vlastnosti. Nejstarší naleziště se nachází v oblasti Srí lanky a Barmy. Šperky s rubíny jsou považovány za elegantní a luxusní módní doplňky.

Barva rubínu je různá, může být červená, růžová nebo vínová. Nejvíce kvalitní jsou kousky v barvě sytě červené. Této barvě se přezdívá barva holubí krve a má ji na svědomí obsah chromu.

Šperky s granáty

Granát je drahokam, ke kterému se váže legenda, že jej Noe zavěsil ve své arše, aby zesílil světlo během své plavby. Domorodí američtí indiáni mu připisovali schopnost uzdravení a zvyšování záře světla i síly ohně. Řecká mytologie vidí v granátu symbol věčné lásky a slibu rychlého návratu při odloučení páru. Největší naleziště se nacházejí v Africe, Indii, Austrálii a na Barmě. Rubín má různé barevné varianty – od žluté a světle zelené až po oranžovou a tmavě červenou.

Smaragd

Tento drahokam má svoji přirozenou krásu. Jeho barva je sytě zelená a jedná se o nejvíce ceněnou odrůdu berylu. První zmínky o jeho využívání se objevují z dob Egypta. Smaragd byl údajně oblíbeným u královny Kleopatry. Také se stal součástí některých slavných šperků. Každá země mu připisovala magickou moc.

E-shop MAGIE PŘÍRODY

E-shop nabízí nejen výše zmiňované drahokamy, ale i další minerály. Naleznete zde nádherné šperky. Objednat si můžete také doplňky a dekorace do bytu či kanceláře. Velmi oblíbené jsou i solné stolní lampy.