Ostatní

Pomerančový olej z Itálie, to je zajímavá klasika ve světě oliv

Dát si občas doma něco výjimečného, ochutnat specialitu ze vzdálených krajů nebo evropských destinací, kam všichni rádi míříme na dovolenou. Není kam spěchat, vychutnejte si všechny vůně, co se vám nabízí a nechte báječnou chuť rozplynout na jazyku. Protože je italská kuchyně vskutku vyhlášenou, pojďme do ní vkročit a přinést si pár atraktivních receptů. Mimochodem, základem jsou vhodné suroviny, protože už od antických časů je olivový olej italskou, respektive římskou perlou, co se vyvážela prakticky do celého světa. A způsob přípravy je vlastně stále stejný, což je světový unikát.

Dopřejte si dezerty nebo grilované ryby

Pokud máte rádi novinky v kuchyni, bude ojedinělá delikatesa jako je právě lanýžový olej jistě vítaným doprovodem. Kdo si zamiloval jižní regiony Itálie, bude si pochutnávat právě na oleji s příchutí bílého lanýže. Ten je velmi vzácný a určitě platí, že chuťově je natolik zvláštní, že nemůže být jednoduše pro každého. Kdo okusil, ví dobře, o čem je řeč – a kdo ne, možná se mu brzy dostane té cti. A proč nezkusit rozmarýnový olej, tedy produkt s vůní bylinky, kterou je středomořská kuchyně skutečně pověstná? Dejte si jej s domácím pečivem na italský způsob, vychutnejte s dezerty anebo s grilovanou rybou, variací je bezpočet a určitě se neztratíte v žádné letní soutěži o nejlepší jídlo na různých grilovacích party.

Ochutnali jste už někdy pomerančový olej? Ne, není to vtip, právě naopak. Značka Marina Colonna přichází neustále s něčím novým a byla by škoda nejít se svými chuťovými pohárky vstříc dalšímu překvapení. Výborný salát, ale i čerstvě upečené sušenky. Stačí pár kapek a vše je rázem úplně jiné. Podívejte se na olivum.cz a poznejte tajemství, které ukrývá extra panenský olivový olej. Zavítejte do různých regionů od Andalusie po Krétu a zjistěte, proč je to tak báječná surovina. Na slunečnicovou či řepkovou variantu pak možná skoro až zapomenete.