Ostatní

Echinacea je skvělý pomocník při virových onemocněních a zánětech

Echinacea patří mezi nejlepší doplňky stravy, které vám pomohou zbavit se nepříjemných virových onemocnění a zánětů. Jak tuto rostlinu získat a dávkovat?

Z Ameriky až do Evropy. Touto přímou cestou se k nám kdysi dostala i echinacea, jejíž účinky začínají lidé poznávat i v posledních letech. S čím vším vám může pomoct?

Zdravotní benefity

Třapatka nachová nepatří mezi nejžhavější položky na trhu s přírodními doplňky stravy. Vždyť už v 18. století využívali lidé jejích zdravotních benefitů. Do té doby ovšem sloužila pouze jako okrasná květina. Indiáni ovšem už dávno předtím věděli, co dokáže. I proto ji používali například k léčbě a prevenci nachlazení nebo podobných nemocí.

Echinacea se může pochlubit především bohatým množstvím mastných kyselin, polysacharidů, glavoidů, tříslovin, silic a glykosidických látek. Ty pomáhají s budováním imunitního systému a léčbou už rozvinutých onemocnění. Velice dobře si echinacea vede například při léčbě bakteriálních nebo virových onemocnění. Poradí si se zánětem dutin, zánětem středního ucha nebo problémy s močovým měchýřem.

Kde získat echinaceu?

Echinacea tinktura ale má svoje omezení. Doba používání je ve většině případů omezena pouze na několik týdnů. Důležité jsou ale především první dny léčby. Během nich by mělo dojít k výraznému zlepšení příznaků. Pokud k tomu nedojde, raději sáhněte po jiném přípravku a echinaceu odložte na druhou kolej. Co se dávkování týče, vystačíte si s jednou lžičkou třikrát denně.

Zásadní pro její efektivitu je ale především kvalita rostliny. Pokud chcete mít jistotu, podívejte se na nabídku eshopu Herbavis.cz. Jedná se o obchod, kde můžete pořídit celou řadu přírodních doplňků stravy. V nabídce samozřejmě naleznete i echinaceu, především v podobě tinktury. Ta je lépe stravitelná a tudíž je i výrazně efektivnější.